Určitě jste i vy už někdy slyšeli o nejznámějším japonském jídle sushi. V České republice často zaměňujeme mezinárodní název pokrmu za počeštěné suši, ale vždy jde o naprosto totožné jídlo. Počátky sushi se datují až k sedmému století, kdy nebylo možné jíst v Japonsku maso, a lidé se naučili připravovat zajímavý pokrm, který se skládal z ryb a ne běžně dostupného masa. Jen málo lidí ví, že suši je název pro rýži, která je ochucena octem. Obecně se ale jako sushi nazývá kompletní pokrm, který se skládá jak z kyselé rýže, tak ryb, avokáda, vajíčka, kaviáru či pálivého wasabi. Existují desítky různých způsobů, jak se sushi dělá a s jakými přísadami se vytváří. Pokud byste rádi do světa kouzelného japonského pokrmu rádi pronikli, můžete vyzkoušet kurz sushi. Každý absolvent kurzu bude schopen nejen doma připravit vlastní suši, ale zároveň pozná krásy japonské kuchyně a její výjimečnost.
Kurz sushi se skvěle hodí nejen pro nadšence do vaření a přípravy pokrmů, ale také pro ty z vás, kteří rádi poznáváte nové věci a cizí kultury. Pro přípravu sushi potřebujete netradiční suroviny, které doma najdete jen stěží. Základem je kvalitní oválná rýže nishiki či hikari, která je po uvaření lepkavá. Každý kousek sushi je obalen v mořské řase nori, která obsahuje proteiny a mnoho vitamínů. Pro správnou chuť výsledného produktu budete potřebovat také wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Náplň je tvořena syrovou rybou. Zážitek v podobě návštěvy kurzu sushi může být jak pro vás, tak pro blízkou osobu nezapomenutelným zážitkem. Během kurzu poznáte jak zajímavou japonskou kuchyni i kulturu, tak místní nápoje včetně výborného vína. Za asistence zkušeného lektora se naučíte vyrábět sushi, které nejen že skvěle chutná, ale zaujme každou vaši návštěvu.
Co budete připravovat:
Zážitek obsahuje:
Sezóna | celoročně kromě července a srpna (v předem vyhlášených termínech - všední dny od 16:00) |
---|---|
Počet osob | 1, 2 |
Diváci | Nemohou se zúčastnit. |
Rezervace | Ideálně 14 dní předem. |
Pořizování záznamu | Je možné fotit i filmovat. |
Délka | 4 hodiny |
Lokalita | Praha 3 (zobrazit mapu) |
Co na sebe | Slušivá zástěra je na místě k zapůjčení. |
Omezení | Kurz je možné absolvovat od 15 let. Jelikož budete dané suroviny ne jen upravovat, ale i ochutnávat, tak by si měl být účastník kurzu vědom, zda je na nějaké suroviny alergický a či zda mu jeho stav dovoluje konzumací vybrané pokrmy.
Handicapovaní |
Prostředí, lektoři, prostě všechno, byli jsme s manželem nadšení...
To že spolupracovnice tolerovala to že jsem byl absolutně neschopný cokoliv udělat, prostředí a to že jsem ochutnal druhy sushi které jsem nikdy neměl.
Líbilo se mi vše!
Osobní přístup, vyprávění o Japonsku, mnoho zajímavostí z japonské kultury a gastronomie.
Výborný přístup obou průvodců kurzu, pestrá skladba připravovaných jídel
Povídání o Japonsku bylo příjemné, bavilo a dozvěděl jsem se spoustu nového. - líbilo se mi, že jsme měli dostatek surovin na výrobu jídla. - že je pamatováno na strávníky doma, přinesli jsme jim domu ochutnat, co jsme dělali. Bylo příjemné, že jsme dostali krabičky i tašky na odnos. Nás to nenapadlo. - kuchař se nám věnoval a chválil. Celé vaření probíhalo v dobré atmosféře, Kristina i Jakub se dobře doplňovali. bylo znát, že to nedělají poprvé.
personál
Přátelská atmosféra, kvalita surovin, vyčerpávající informace jak o přípravě sushi, tak o Japonsku jako takovém, včetně gastronomie, historie a mnoho dalšího.
Přístup personálu, hezké prostředí.
Krásný zážitek, neformální prostředí, personál se smyslem pro humor, vyprávění o Japonsku a vínko po celý večer jako bonus! Po kurzu jsme pozvali přátelé na sushi jako poděkování a nikdo nevěřil, že jsme se to všechno naučili na jednom kurzu ?
Celkovo bol kurz na vysokej úrovni, šikovný kuchár, ktorý sa nám max. venoval. A pani doktorka, ktorá velmi pútavo rozpravala o Japonsku a zvykoch.
Všechno, povídání o japonské kultuře, příjemné posezení, domácí útulné prostředí, profesionální a milý personál, kvalitní suroviny, ochutnávka vína, saké. A nejlepší na závěr, to co nesníte si můžete vzít domů:-)
Obsáhlost kurzu, historický a kulturní kontext k Sushi, příjemná atmosféra.
úžasný zážitek s poutavým vyprávěním paní Kristiny a možností ochutnání ryb a japonských specialit
Přístup, atmosféra
přístup personálu, kvalita potravin
Vhodné načasování, hodně jsme toho stihli. Skvělý přístup obou pruvodcu
Výborné jídlo, skvělý personál, příjemné prostředí. Cena za kurz odpovídá kvalitě a jídlu, které dostanete a ještě si i odnesete domů. Velká spokojenost a vřele doporučuji
Jak zážitek probíhal , personál vytvořil příjemnou atmosféru. A dárek v podobě kuchyňské zástěry s vyšitým jménem byl hezké překvapení.
Výborní profesionálové. Kvalitní suroviny. Byla legrace.
Vše
Skvělá paní Kopáčková, která nám poutavě představila Japonsko.
Vše! :-)
Vše
Vše
profesionalita a přístup personálu, schopnost zaujmout
Celé odpoledne pod vedením paní Kopáčkové bylo super. Dozvěděli jsme se hodně zajímavostí o Japonsku a vyzkoušeli přípravu tradičních japonských jídel.
Prostředí, personál, komunikace s kuchařkou a japonoložkou. "Kolegové" a JÍDLO :)
prijemna atmosfera, skvela a zabavna lektorka, vyborne suroviny na sushi
Info o Japonsku
Výborné suroviny, příjemné prostředí i lektorky. Oceňuji přítomnost Japanoložky.
Profesionální vystupování lektorky, pořádek během celého kurzu, příjemné vystupování ostatního personálu, příjemné prostředí.
Prostředí, styl výuky a vyučující.
Velmi prijemne prostředí, skvele školitelky, uvolnena atmosféra, velmi kvalitni suroviny, lahodne vino servirovane po celou dobu vareni :)
atmosféra, lidé, prostředí, propojení zábavy a poučení, prostě všechno
naprosto vše, příjemné protagonistky, propojení tréninku s historií sushi a zajímavostmi o Japonsku
prostředí a téma
přístup, uvolněná atmosféra, fajn lidi, výborné sushi, vysvětlení postupu...
Porstředí, vedení.
Velmi přátelský a vstřícný přístup lektorek
Získané informace.
vstřícnost personálu a celková atmosféra
Osobní přístup školitelů
Velmi se mi líbil celý kurz. Oba lektoři byli velmi milí, vtipní a vstřícní. Prostředí bylo velmi pěkné, pohoštění naprosto dostačující a toho sushi, co jsme vytvořili. Tak přejezená už jsem dlouho nebyla, a to jsem víc než polovinu nesla domů=)
Hlavně paní lektorka, Kristina Kopáčková. Absolvovala jsem poměrně dost kursů zaměřených na vaření, a spolu s Asijskou kuchyní v SaSaZu jste jasně na špici. Nicméně myslím, že kurz měl vysokou přidanou hodnotu právě díky skvěle vybrané lektorce!!!