Po příchodu všech účastníků vás výčepní/školitel zavede do prostor, kde probíhá škola čepování piva. Na úvod vám načepuje welcome drink ve formě šnytu. Poté se dozvíte vše o technickém vybavení potřebném pro práci výčepního – jak funguje a jak se správně udržuje. Následně vás čeká zajímavé povídání o výrobě piva, jeho správném skladování a čepování, a také o historii pivovaru Plzeňský Prazdroj. Pod vedením výčepního si každý z vás vyzkouší načepovat čtyři různé druhy piv (hladinku, šnyt, mlíko a čochtan), které společně ochutnáte, a naučíte se rozpoznávat jejich chuťové rozdíly. Výčepní vám navíc ukáže, jak chutná zoxidované a nesprávně načepované pivo. Na závěr si každý účastník vyzkouší správné mytí pivní sklenice a následně načepuje jedno z piv, které jste se během zážitku naučili připravovat. Při odchodu obdržíte certifikát a odznáček Tapster Akademie Červeného Jelena.
Zážitek obsahuje:
Sezóna | celoročně |
---|---|
Počet osob | 2 |
Diváci | pouze na posledních 20min zážitku |
Rezervace | alespoň 2 dny |
Lokalita | Praha (zobrazit mapu) |
Doporučení |
|
Omezení |
|