Kurz probíhá v malebné cukrárně, kde se vás ujme zkušená čokolatiérka, která vás zasvětí do svého sladkého řemesla. Aby vaše chuťové buňky netrpěly, postaví před vás degustační čokoládové mističky. Že na konci kurzu budou mističky prázdné - s tím se počítá. ;) Čokolatiérka začne tím, že roztopí čokoládu a naučí vás ji temperovat. Jakmile bude mít čokoláda správnou teplotu, vylije se do forem na pralinky, která se pak následně nechá zchladit. Pak se vrhnete na přípravu samotné náplně, kde můžete povolit své vlastní fantazii či si nechat poradit. Pak formy na pralinky naplníte a pustíte se do další části kurzu. Do výroby tabulky čokolády. V průběhu celého kurzu se dozvíte mnoho zajímavostí jak z historie čokolády, tak ze samotného řemesla - jak s čokoládou ideálně pracovat, čeho se při práci s ní vyvarovat a jaká čokoláda se hodí do jakých dezertů. To co si na kurzu vyrobíte, si samozřejmě také odnesete. :)
Kurz probíhá v komorním počtu 2-3 osob a během celé doby se vám bude čokolatiérka maximálně věnovat.
Zážitek obsahuje:
Sezóna | celoročně - v předem vypsaných termínech ve všední dny |
---|---|
Počet osob | 1, 2, 3 |
Diváci | Nemohou se zúčastnit. |
Rezervace | Ideálně 3 týdny předem. |
Pořizování záznamu | Je možné fotit i filmovat. Jen pozor, abyste si nezamazali vaše přístroje čokoládou. :) |
Lokalita | Praha (zobrazit mapu) |
Co na sebe | Pohodlné oblečení, kde nevadí, pokud na něj kápne troška té čokolády. :) |
Omezení | Kurz není určen pro děti, jelikož se vyžaduje větší manuální zručnost. Kurz doporučujeme osobám starším 15 let. |